Columns

[Columns][grids]

Today in...

[Today][threecolumns]

News

[News][bleft]

Live

[Live][threecolumns]

McCartney voor beginners

Stel, je bent fan van The Beatles, je hebt onlangs een concert van McCartney bezocht, je vond die paar gespeelde solonummers best wel aardig en je wilt je toch meer verdiepen in McCartney’s solocarrière. Waar je begin je dan? Omdat het nogal een omvangrijk oeuvre betreft, hierbij een overzicht van vijf van Macca's belangrijkste albums.

Band on the Run (1973)
Volgens velen het beste album ooit door een ex-Beatle gemaakt. En het is niet eens Macca's beste. Wel de beste van Wings. Mag zelfs onder niet-McCartney-fans als bekend worden verondersteld.

Hoogtepunten:
Band on the Run
Mrs. Vandebilt
Nineteen hundred and eighty five





Ram (1971)
McCartney's tweede album na het uiteenvallen van The Beatles werd bij het uikomen ervan, behoorlijk de grond in geschreven. Maar dat had meer te maken met de commotie over het einde van The Beatles, dan met de daadwerkelijke kwaliteit van het album. Inmiddels is Ram volledig gerehabiliteerd. Wat mij betreft Macca's beste.

Hoogtepunten:
Too Many People
Dear Boy
Back Seat of My Car


Electric Arguments (2008)
Het derde album van The Fireman, het samenwerkingsverband van McCartney met producer Youth. Waren de eerste twee albums vooral experimenteel, en volledig instrumentaal, Electric Arguments is veel toegankelijker. De diversiteit aan muziekstijlen maken het tot een typisch McCartney-album.

Hoogtepunten:
Sing the Changes
Dance 'Til We're High
Highway



Tug of War (1982)
De hernieuwde samenwerking met Beatles-producer George Martin maakt Tug of War tot het meest gelikte album van McCartney tot dan toe. Zo hadden The Beatles waarschijnlijk geklonken zonder Lennon & Harrisson. Ringo drumt voor het eerst ook weer een potje mee.

Hoort New tot McCartney’s beste vijf albums? Nee, het album staat alleen in dit lijstje omdat het Macca's meest recente album is. Met New bewijst Macca namelijk dat hij vijftig jaar na zijn debuut op vynil nog steeds geweldige muziek maakt. New is eigentijds en toch typisch Paul.

Hoogtepunten:
New
Early Days
Appreciate

André Homan

André Homan is a Dutch writer and journalist.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Geen opmerkingen :


Albums

[Albums][twocolumns]

Songs

[Singles][threecolumns]