Columns

[Columns][grids]

Today in...

[Today][threecolumns]

News

[News][bleft]

Live

[Live][threecolumns]

Macca Live: De verrassingen

Een live concert van McCartney is zeker geen greatest hits-show. Naast de overbekende klassiekers is er ook ruimte voor onbekendere nummers, zeg maar de verborgen pareltjes afkomstig van albums. Daarom een overzicht van een aantal van die liedjes, die we volgende week ook in Amsterdam kunnen verwachten. Om alvast een beetje in de stemming te komen.



Nineteen Hundred and Eighty Five
Het enigzins bombastische slotstuk van het album Band on the Run is sinds 2010 vaste prik in de setlist en sindsdien een publiekslieveling.


Being for the Benefit of Mr. Kite
Eén van de hoogtepunten van het album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Het komt niet vaak voor dat McCartney een nummer van de Beatles speelt waarvan de vocals oorspronkelijk door Lennon zijn ingezongen. Alleen daarom al een unicum om live te horen.


Here Today
McCartney’s ode aan John Lennon,  afkomstig van het album Tug of War uit 1982, is sinds McCartney begin deze eeuw weer begon met toeren een vaste waarde geworden. En één van de hoogtepunten van de avond.


New
Titeltrack van de gelijknamige laatse cd van McCartney en het bewijs dat hij ook in de 21ste eeuw nog ijzersterk uit de hoek kan komen.


Ram On
Een pareltje afkomstig van het album Ram (1971). Alleen geen zekerheid dat hij het speelt. Je zult er namelijk om moeten vragen, om precies te zijn op het moment dat hij zijn ukelele pakt voor 'Something'. Gewoon luidskeels "Ram On, Paul" roepen; wees gerust, je zult niet de enige zijn.



André Homan

André Homan is a Dutch writer and journalist.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Geen opmerkingen :


Albums

[Albums][twocolumns]

Songs

[Singles][threecolumns]