Columns

[Columns][grids]

Today in...

[Today][threecolumns]

News

[News][bleft]

Live

[Live][threecolumns]

Good Day Sunshine

Iemand bedacht ooit dat The Beatles zoveel nummers over de zon hebben geschreven omdat het in Liverpool het grootste deel van het jaar bewolkt zou zijn. Zou zo maar eens kunnen. Hoe dan ook, de zon is een terugkerend thema bij McCartney. En omdat het hoogzomer is, een overzicht van Macca's 'zonnigste'. In chronologische volgorde.


I'll Follow The Sun
De jonge McCartney staat samen met John, George en Ringo aan de top van zijn roem en bruist van de energie. De boodschap aan zijn vriendinnetje: ik trek de wijde wereld in en zoek het avontuur op; sorry, tot ziens! De zon als metafoor voor vrijheid. Verloofde Jane Asher was gewaarschuwd. Afkomstig van het album Rubber Soul (1965).



Good Day Sunshine
Het is een prachtige zomerdag en je bent ook nog eens hopeloos verliefd. Wat wil je nog meer?
Afkomstig van het album Revolver (1966).


Hot As Sun
Een instrumentaaltje uit de nadagen van The Beatles. Geschreven op de Caraïben en dat is te horen. Eén van de weinige instrumentale nummers die McCartney ook live heeft gespeeld. Verscheen uiteindelijk op z'n solodebuut McCartney (1970).



Back In The Sunshine Again
Paul en zoon James verwerken het overlijden van echtgenote/moeder Linda, vier jaar eerder. De ellende is voorbij, tijd om de rug te rechten en weer vooruit te kijken. De zon als symbool voor de toekomst. Afkomstig van het album Driving Rain (2001).
Beluister Back In The Sunshine op Spotify




Sun Is Shining
Vanaf de allereerste tonen ademt 'Sun is Shining' de sfeer van een bloedhete, lome zomerdag. Je ziet, of hoort eigenlijk, de lucht boven het asfalt trillen van de hitte. Afkomstig van het Fireman-album Electric Arguments (2008).
Beluister Sun Is Shining op Spotify.
André Homan

André Homan is a Dutch writer and journalist.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Geen opmerkingen :


Albums

[Albums][twocolumns]

Songs

[Singles][threecolumns]